.НОВИНИ.

 Вітання з Днем учителя
Сьогодні учні 11 класу подарували своїм педагогам традиційне свято - вітання з Днем учителя.
Всесвітній день учителя сьогодні,
Вітаємо зі святом цим щорічним.
Професії є різні й новомодні,
А вчитель - це професія одвічна.
Хай буде кожен день у Вас цікавим,
Слова хай Ваші будуть точні й влучні,
Урок хай кожен буде Ваш яскравим,
І хай знаннями радують Вас учні!
В час нелегкий для України
Навчання кожної дитини-
Заслуга наших Вчителів.
Щоб кожен знав і щось умів,
Щоб всі розумними зростали
І серцем рідний край кохали -
Все це плекають педагоги,
І не завадять їм тривоги,
Чи в класі, чи в онлайн форматі
Завдання в них одне - навчати.
В Країну Знань ведуть дороги
Заради Миру й Перемоги!
Учасники танцювального колективу подарували своїм учителям сучасний танок
В програмі свята "І доти буде жити Україна, поки живуть у ній учителі" гумористичним було вітання іноземного гостя.
Вже стало традицією в нашому ліцеї завершувати виховні заходи патріотичною піснею. Ось і цього разу учні та педагоги виконали "Ой у лузі червона калина".
Віримо в Перемогу України!
 

Українці в усі часи віддавали належне своїм Героям, гідним синам і дочкам, які захищали і захищають Батьківщину зі зброєю в руках і тримають зараз небо для всієї крани.
Рій «Бузівські козаки» (старша вікова група) - активний учасник Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Молоді козаки роблять свій внесок в нашу спільну Перемогу. Наша молодь соціально активна, патріотично налаштована, вони плідно працювали протягом цього року і мають свої досягнення.
 
Маскувальні сітки дуже потрібні нашим воїнам. В нашому ліцеї відновлена робота з виготовлення таких сіток. Технічні працівники, учні та вчителі, як тільки випадає вільна хвилина, поспішають до плетіння.

Учні нашого ліцею щодня бажають своїм захисникам сили, мужності, витримки та ПЕРЕМОГИ.
Їх малюнки, листи та побажання - це підтримка для воїнів.
 

 Смілива гривня
Нехай наша єдність допоможе
нашим героям!
Разом ми можемо зробити більше!
Кожен може відправити свою гривню на фронт.
Кожна монетка – це наш внесок в перемогу!
Об’єднаємо наші зусилля заради майбутнього нашої країни!
https://www.facebook.com/photo/?fbid=816281830504927&set=pcb.816282347171542
 

Всесвітній день захисту тварин
4 жовтня, у Всесвітній день захисту тварин, у 9Б класі ( класний керівник Світлана Шульга) був проведений урок доброти "Поділись теплом свого серця". Метою заходу є привернення уваги до проблем безпритульних тварин під час війни. Дев'ятикласники дізналися неймовірні історії порятунку собак, котів, свійських тварин з окупованих та деокупованих територій України, про те, як бійці ЗСУ та Нацгвардії України піклуються про "пухнастих та хвостатих". Також учні поділилися розповідями про своїх домашніх улюбленців. Згадали й про тварин- персонажів художньої літератури.
 

Показові заняття "Захисту України" "Україна - мати, умій її захищати"
 

Хіт-парад українських патріотичних пісень
10 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
9Б клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
9А клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
8 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
7 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
6 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
5 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
4Б клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
4А клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
3 клас
Хіт-парад українських патріотичних пісень
1 клас

Обласний фестиваль ватр.
Старша вікова група.
"Дякуємо захисникам і захисницям України"
 
Місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!»
У нашому закладі стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».
02 жовтня в 10 класі Волошина Мирослава Іванівна провела бібліотечний урок на тему: «В моєму серці живе Україна». Метою заходу є формування у дітей розуміння єдності й цілісності держави, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю українського народу. Учні брали активну участь у вікторині та декламували патріотичні вірші.
 
Змагання з футболу серед юнаків 
Футбол – командний вид спорту, і розуміння цього – найбільша заслуга наших спортсменів.
Вихованці футбольного гуртка брали участь у змаганнях серед юнаків Жашківської ТГ 30.09.
Гравці команди:
Килимник Олександр (9Б клас),
Хуторянський Микола (10 кл.),
Сапсай Роман (10 кл.),
Драговоз Владислав (10 кл.),
Чуднівець Ростислав (10 кл.),
Стецюк Андрій (11 кл.)
продемонстрували свою спортивність, згуртованість, бажання до перемоги і вибороли ІІІ місце. Футбольну команду ліцею підготував вчитель фізичної культури Слухай Олександр Володимирович.
Вітаємо та бажаємо нашим спортсменам подальших досягнень та нових блискучих перемог! Молодці! ⚽????????
 

Героїв країна – моя Україна!
З нагоди державного свята Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва в нашому ліцеї була організована зустріч учнів 10 та 11 класів з військовослужбовцями «Героїв країна – моя Україна!» Метою даного патріотичного заходу стало виховання поваги до українських захисників, формування почуття патріотизму, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу.
Під час заходу учні дізналися багато нового і цікавого. Відповідаючи на запитання присутніх, військовослужбовці Віктор Лисечко та Олександр Пергамент намагалися у доступній формі розповісти про солдатські будні, про жорстоку війну, про захист територіальної цілісності країни. Захисники побажали присутнім віри в себе і в майбутнє України.
Каландій Олександр наголосив вихованцям на важливості вивчення предмета «Захист України».
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів-земляків, які «душу й тіло поклали за нашу свободу».
З піднесеним настроєм пролунала пісня «Ой, у лузі червона калина…»
Учасники заходу запевняють, що така зустріч не залишила байдужим нікого: «Коли ти чуєш розповіді очевидців, учасників військових дій, серце пронизує гордість та непохитна віра у Перемогу».
Дякуємо ЗСУ! Дякуємо усім захисникам та захисницям України! Слава Україні! ????????????????????
 
 

Година психолога «Як в момент паніки зберегти спокій і рівновагу»
Коли наше повсякденне життя наповнюється стресами, напругою , наше фізичне здоров’я – це не єдине, що зазнає впливу. Наше психологічне здоров’я також погіршується. Саме тут фізичний і психічний баланс об’єднуються як частина нашого загального здоров’я.
Година психолога «Як в момент паніки зберегти спокій і рівновагу» з учнями 8 класу спрямована на ознайомлення дітей з умінням знаходити в собі ресурси, перевіряти інформацію та критично мислити.
Здобувачі освіти виконували релаксаційні вправи («Повітряна кулька», «Скринька»), які допомагають частково або повністю позбутися фізичного або психологічного напруження.
 
 
З Днем вчителя!
Дорогі колеги! Із святом вас усіх - Днем вчителя! Бажаємо завжди зберігати в душі любов до своєї важкої, але такої важливої і потрібної професії педагога. Нехай наснаги додають Вам любов і повага Ваших учнів, гордість за їхні успіхи та здобутки, в яких чимало і Вашої заслуги. Будьте бадьорі та здорові. Оптимізму Вам і душевної рівноваги.
Учитель – це унікальна професія. Її обираєш серцем і залишаєшся вірним їй до кінця життя.
Щороку освітянська родина поповнюється молодими кадрами, які з вдячністю використовують досвід ветеранів-педагогів.
Тому сьогодні особливі вітання також і педагогічним працівникам, які перебувають на заслуженому відпочинку. Низький уклін вам за вагомий внесок у розвиток освіти. Ваші мудрість та знання зберегли і примножили найкращі традиції, возвеличили значення ВЧИТЕЛЯ – провідника вічних цінностей.
Бажаємо всім міцного здоров’я, миру і злагоди, творчого натхнення, мудрості і терпіння, впевненості у завтрашньому дні!
 

День захисників і захисниць
1 жовтня, коли Україна вперше в нову дату відзначить День захисників і захисниць, учні 4Б класу також приєдналися до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя, сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і Перемоги! Діти власноруч виготовили вітальні листівки та взяли активну участь в благодійній ярмарці.
 
1 жовтня відзначають День захисників і захисниць України. Для українців ця дата - можливість вшанувати воїнів, що захищають незалежність та суверенітет нашої Батьківщини.Кожен день наші Герої , не шкодуючи власного життя, борються за мир і безпеку нашої країни.
Учні 4 А класу( рій " Нащадки козаків") щиро дякують нашим захисникам та захисницям, завдяки яким мають змогу жити та навчатися у вільній Україні.
 
Напередодні Дня Українського Козацтва та Дня Захисника і Захисниці України у 9Б класі ( класний керівник Світлана Шульга) було проведено годину мужності "Вони стоять на захисті нації". Дев'ятикласники дізналися цікаві факти про легендарних героїв українського козацтва, славетних гетьманів, відважних вояків - Січових стрільців та воїнів УПА, сучасних захисників країни. У цікавій вікторині учасники команд перевірили знання історії та сучасних подій в Україні.
Пам'ять про усіх Героїв, які віддали життя за волю українського народу, вшанували хвилиною мовчання. Також школярі побажали Захисникам та Захисницям витримки, наснаги, міцного здоров'я, й неодмінно - Перемоги над ворогом.
 
Шановні захисники та захисниці України, вітаємо вас зі святом, дякуємо, що можемо ходити до школи, що ви оберігаєте нас. Сили і терпіння, мужності і сміливості вам.
Чекаємо вас з перемогою!
 

Трагедія Бабиного Яру
29 вересня Україна вшановує пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру – одного з найжахливіших злочинів нацистів часів Другої світової війни. Лише протягом двох днів, 29–30 вересня 1941 року, нацисти вбили там майже 34 тис. київських євреїв – жінок, чоловіків, дітей.
До Дня роковин пам'яті жертв Бабиного яру, у бібліотеці Бузівського ліцею було організовано інформаційно-книжкову виставку.
  

День працівників освіти 
Тривожна осінь двері відчинила
І клени де-не-де позолотила.
В блакитнім небі курличуть журавлі,
Засмучені всі наші вчителі.
В країні рідній війна триває.
Ворог на шматки її розриває.
Воєнний стан. Немає свята.
Забрала все війна проклята.
Та не візьме ніколи мрії,
Вкраїнської віри та надії,
Які плекають вчителі -
Найрозумніші люди на землі.
Ці мрії яскраві та кольорові
Фарбує жовтень вже на видноколі.
Працівників освіти свято
Не знищить війна проклята.
Учні 5 класу вітають працівників освіти з професійним святом!
  

Благодійний ярмарок
Благодійність - це найменше, що ми можемо зробити для наближення Перемоги. Напередодні Дня захисників і захисниць України в нашому ліцеї організовано благодійний ярмарок, спрямований на підтримку військових. Дякуємо всім учасникам за небайдужість і активність!
Разом до Перемоги!
 
Благодійний ярмарок в нашому ліцеї засвідчує небайдужість учасників освітнього процесу до подій, що відбуваються у нашій країні. Активність учнів, щедрість батьків - і ось результат - 19 тисяч. Ці кошти ми передамо на потреби ЗСУ. НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!
 

Подорож у магічний світ книги
Сьогодні в бібліотеці Бузівського ліцею пройшов квест "Подорож у магічний світ книги", в якому взяли участь учні 4А класу.
Бібліотека гостинно відкрила двері для своїх читачів, які подорожували книжковим містечком та змагалися за звання "Краща команда книголюбів".
Квест пройшов цікаво та весело. На закінчення були підведені підсумки та нагороджені переможці.

 
 
Віртуальний терор: тролінг і кібербулінг
Щоб більше дізнатися про кібербулінг і його прояви, соціально-психологічною службою ліцею проведені відеолекторії «Віртуальний терор: тролінг і кібербулінг» у 7-8 класах. Учні дізналися як «виглядає» кібербулінг, які його причини та потенційні наслідки.
Одинадцятикласники дізналися про кримінальну, адміністративну та цивільну відповідальність за вчинення булінгу, а також, що з настанням 16 річного віку до кривдника мають застосовуватися санкції Кримінального кодексу України, якщо в його діях є ознаки складу злочину. У випадках особливо жорстокого поводження кривдника з жертвою кримінальна відповідальність настає з 14 річного віку.
 
Ми мандруємо Україною,
Пізнаємо її, вивчаємо,
Зізнаємось - ми так її любимо,
Ми пишаємось Україною!
Під таким девізом команда першого класу "Пізнайки" під керівництвом Завертаної Оксани Миколаївни долучилася до обласного челенджу "Мандруємо Україною".
 
"Усе моє, все зветься Україна
Буває часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, –
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори."
Ці слова Ліни Ко стенко відображають бажання учнів 5 класу пізнавати і милуватися красою рідного краю. Вони також долучаються до челенджу "Мандруємо Україною".

Тиждень  масового футболу УЄФА
В рамках Тижня масового футболу УЄФА вчитель фізичної культури Слухай О. В. провів змагання з футболу між командами учнів 9А та 11 класів. Перемогла команда 11 класу. У поєдинку 10-11 класів перемогли десятикласники. Вітаємо і бажаємо нових успіхів!
 
В рамках проведення в Європі Тижня масового футболу УЄФА 25.09.2023 вчителем Поліщук К.О. було проведено змагання з футболу між учнями 5-6 класів. Перемогла команда 6 класу. Цей захід сприяє подальшій популяризації футболу серед широких верств населення і особливо серед молоді
 
Футбол залишається красивою, повною пристрасті та радості грою, що об’єднує гравців та уболівальників.
27 вересня проведено уроки з показовими фрагментами футболу, прийому та передачі мʼяча в 7-8 класах. А також відбулися змагання з футболу між командами хлопців 7 та 8 класів.
В ході спортивної боротьби команда 8 класу здобула перемогу. Вітаємо! Бажаємо нових досягнень!
  
Продовжується Тиждень масового футболу УЄФА. Сьогодні зустрічалися команди 9А та 9Б класів.
В запеклій боротьбі перемогли футболісти 9Б класу. Молодці!
Наближаємо омріяну ПЕРЕМОГУ!

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу
З 25 по 30 вересня у нашій державі стартував Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.
У рамках тижня соціально-психологічною службою у нашому ліцеї розпочато проведення заходів щодо захисту інтересів дітей.
Практичний психолог Садівська Ю.В. та педагог соціальний Харченко Н.С. організували гру-вікторину про дружбу в 1 класі «Щоб на світі дружно жити» та тренінг з елементами гри у 2 класі «Добро починається з тебе».
Такі заняття сприяють формуванню добрих відносин між дітьми в класі, вчать виробляти в собі якості, що сприяють створенню дружнього дитячого колективу, виховують чемне ставлення один до одного, прагнення бути товариськими та чуйними людьми.
 
Учителі, батьки учнів та самі вихованці ліцею мають робити все для того, аби протидіяти булінгу і помічати його найперші прояви.
З метою протидії булінгу у 3,4А, 4Б,5 класах були проведені тренінгові заняття «Скажи стоп булінгу», «Ми разом проти булінгу» та «Відповідальність за вчинення булінгу». Саме ці заняття мають сформувати відчуття фізично-емоційної безпеки для кожної дитини. Водночас це веде до підвищення ефективності навчання.
 
В рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу у ліцеї проведено просвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про булінг, кібербулінг та адміністративну відповідальність за його вчинення.
Дискусії з переглядом відеороликів «Обережно! Кібербулінг!», проведені у 9А та 9Б класах, покликані формувати в учнів виховання моральних якостей й негативне ставлення до проявів булінгу з боку однолітків, старшокласників, вчителів.
 
Cеред сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства.З метою забезпечення прав, свобод та інтересів здобувачів освіти, їх здатності протистояти булінгу, у 6 класі проведено бесіду-тренінг "Булінг серед нас". Учні вчилися будувати конструктивний діалог та створювали мирну стратегію поведінки в конфлікті.
Для старшокласників корисною була інформація про правові наслідки булінгу, вихід із складної життєвої ситуації та недопущення булінгу у середовище здобувачів освіти. З цією метою у 10 класі проведено лекторій "Правові наслідки булінгу".
 

 
День партизанської слави
22 вересня щорічно в Україні відзначається День партизанської слави. Раніше в це свято згадували в основному партизанів Другої світової війни. Але з 2014 року і в 2022 році багато партизан з'явилося серед наших сучасників. Ці хоробрі люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях.
З нагоди пам'ятної дати в бібліотеці нашого ліцею було проведено захід "Партизанський рух і сучасна війна". Інформаційно-книжкова виставка сприяла усвідомленню важливості місії партизанського руху.
Щороку 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави, щоб вшанувати подвиг народних месників у роки Другої світової війни. У 9Б класі (класний керівник С. Г. Шульга) проведено годину пам'яті "Народні месники: партизанський рух опору від минулого до сьогодення".
Учні довідалися про історію виникнення цієї пам'ятної дати. Зацікавили школярів факти про діяльність партизан на території України у роки Другої світової війни, вони провели історичні паралелі з сучасністю, дізналися про назви партизанських загонів та рухів, що діють на тимчасово окупованих територіях України та у тилу ворога у наші дні. Особливо схвилювала дев'ятикласників історія Тиграна Оганесяна та Микити Ханганова, підлітків з окупованого Бердянська, які чинили активний спротив російським загарбникам і віддали свої життя за Україну. Учні вшанували пам'ять полеглих за Україну партизан хвилиною мовчання.
  

День миру
 Міжнародний день миру відзначається 21 вересня. Сьогодні, подивившись високо в небо, милуючись його красою і чистотою, ми думаємо про те, що немає нічого важливішого, ніж душевна рівновага, спокій і мир. Світи нам, сонечко, світи. Нехай сміються діти. Хай буде мир на всій землі!
З метою розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання патріотизму, любові до своєї держави у 4А класі була проведена виховна година з нагоди святкування Міжнародного дня миру " Нам потрібне мирне небо". Мир у рідній Україні - це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше .
Виховна година спонукала учнів замислитися над найважливішою цінністю кожного народу- миром!.
 Учні 5 класу під керівництвом Обложок Н.В. - активні учасники заходів, які закликають до миру.

Урок безпек
Навчання дітей правил безпеки життєдіяльності – найактуальніше питання сьогодення.
Спеціалісти ДСНС України в Черкаській області провели для старшокласників та педагогів урок безпеки, на якому розповіли про види вибухонебезпечних предметів та дії під час їх виявлення. Для наочності та ефективного сприйняття рятувальники підготували макети найпоширеніших боєприпасів, наголосили на дотриманні правил безпеки життєдіяльності в побуті та довкіллі.
 

Свято квітів
У вересні квітують клумби, хоч у країні йде війна. Свято квітів у нашому ліцеї ми присвятили захисникам і захисницям України.
Ми щиро дякуєм воїнам добра,
Прийміть від нас прекрасні квіти,
Ростуть вони на пагорбах Дніпра,
Ми хочем в Україні любій жити!
Вклоняємось ми захисникові,
Складаєм букет йому із любові,
Хай з перемогою вертає,
Хай Бог його оберігає.
 
 
 
Заняття практичного психолога Садівської Ю.В. для першокласників "Ми - дружній клас"
 
Заняття практичного психолога Садівської Ю.В. для першокласників "Ми - дружній клас" було спрямоване на розвантаження дітей, знайомство учнів з психологом.
Діти вчилися спілкуватися з однолітками, розвивали зв’язне мовлення, мислення, увагу, уміння працювати в команді.
 
 

Майстер-клас "Обереги для наших захисників
 Керівник гуртка "Творча майстерня" Приймак Л.П. провела для його учасників майстер-клас "Обереги для наших захисників". Діти із задоволенням вчилися виготовляти з жовто- блакитних стрічок обереги: браслети, ланцюжки, лялечки- мотанки та ангелочки.
 

SMART-телевізор
Адміністрація закладу, класний керівник 1 класу Завертана О.М. , батьки та діти висловлюють щиру подяку родині Фуртів Аллі Володимирівні та Василю Миколайовичу за виділені кошти на придбання SMART-телевізора для класної кімнати першокласників.
Дякуємо за Вашу підтримку та благодійність, за можливість йти в ногу з часом, використовуючи сучасні технології навчання.
Міцного здоров'я вам, благополуччя та всіх благ!
 

 
Тиждень початкової школи
Традиційно у вересні у нашому ліцеї проводиться Тиждень початкової школи. Девіз Тижня цьогоріч: «Знання, обізнаність і ерудиція,
культура та любов до Батьківщини –
до рідної своєї України».
День 1. Казковий світ дитинства: «Діти – наша гордість. Діти - наше щастя». Учні 1-4 класів взяли активну участь у вікторинах «Казковий світ дитинства», «Потяг казкарів», "Вгадайте без підказки: хто герой цієї казки?". Цікавими для дітей були загадки про сім’ю і родину.
Другий день Тижня початкової школи був присвячений нашій мелодійній українській мові. Він пройшов під девізом: «Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Учні брали участь у вікторині «Мелодійна українська мова», у мовознавчій загадковій вікторині «Ерудит», у
бліц-вікторині «Ми знаємо українську мову» та у квесті "Намисто рідної мови". Змагаючись, діти продемонстрували, що вони знають про рідну мову, і впевнилися в тому, що її потрібно ще краще вивчати та популяризувати.
Четвертий день Тижня початкових класів був присвячений національно-патріотичному вихованню. Він пройшов під девізом : «Українці ми маленькі – Україна наша ненька. Будем ми її голубить , бо вона нас дуже любить". Протягом дня було проведено ряд заходів, спрямованих на виховання молодого патріота своєї держави: година спілкування "Діти України хочуть миру на Землі" ( 2 клас) , проєкт "Голуб миру" ( 4Бклас), виготовлення аплікації "Хай голуби миру на землю зійдуть" ( 1 клас), створення малюнків "Усе моє, все зветься Україна" (4А клас).
Завершився Тиждень початкової школи Днем любителів природи. Девіз дня: «Природа нам, як рідний дім,
вона усім, як мати,
щоб лад завжди був в домі тім,
про це нам треба дбати».
Учні початкових класів змагалися за звання кращого природознавця під час вікторин "Друзі наші менші" (4класи) та "Мандруємо стежками України" (2клас). Діти готували творчі роботи: малюнки, вироби з природних матеріалів. А першокласники готували фруктові салати. Всі активні учасники нагороджені грамотами.
 

Всесвітній день батька!
Вітаємо усіх, кого називають батьком!
Бажаємо величезного сімейного щастя, душевності, любові, ніжності, турботи і уваги від ваших дітей. Нехай почуття єднання і привітності завжди гріє вас у будь-яку погоду, в будь-який час року. Будьте надійною опорою для дітей, допомагайте їм ростити крила, на яких вони завжди повертатимуться до вас. Нехай всі батьки, які захищають сьогодні Україну, повернуться живими до своїх родин. Бережіть одне одного і будьте щасливі!
Разом до перемоги!
 

 
Тиждень безпеки дорожнього руху 
В рамках Тижня безпеки дорожнього руху в 4Б класі(класний керівник Давидюк Н.М.) проведено годину спілкування ,,Безпечна дорога додому''. Діти переглянули та обговорили відео ,,Дорожня абетка''. Педагог-організатор Приймак Л.П. провела гру-вікторину, під час якої школярі пригадали, які є дорожні знаки і що вони означають.
 
До Тижня безпеки руху у 5 класі (класний керівник Обложок Н.В.) проведено гру-вікторину "Знай та розпізнавай дорожні знаки!" Учні вдосконалили вміння розрізняти дорожні знаки та закріпили знання з правил дорожнього руху.
 
В рамках Тижня безпеки дорожнього руху у 4А класі(класний керівник Крохмальна В.М.) було проведено ряд заходів з метою попередження та недопущення нещасних випадків на дорозі. Учні обговорили можливі ситуації і порушення Правил дорожнього руху, запропонували свої ідеї правильного поводження у різних ситуаціях. Цікавий і пізнавальний майстер-клас провела медична сестра Грабовенко Н.А.
 
14 вересня в 11 класі (класний керівник Костівська І.П.) був проведений виховний захід "Безпека на дорозі - безпека життя". Одинадцятикласники Музика Владислав та Лук'янчук Назар підготували презентацію, перегляд якої націлив учнів на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.
 
У рамках Тижня безпеки дорожнього руху у 2 класі(класний керівник Коломієць О.В.) проведено урок- подорож "Ми пішоходи", на якому учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність і обережність на дорогах - це запорука власної безпеки. Цікавою була вікторина " Як ми знаємо правила дорожнього руху" і практичне заняття з правил поведінки пішоходів під час переходу вулиць.
 
"Безпека - перш за все!"- до такого висновку дійшли першокласники на занятті "Знай і поважай правила дорожнього руху", яке провели з ними Завертана О.М. та Костівська С.Т. Працюючи з тематичними картинками, учні вивчили основні правила пішоходів, адже їх виконання - запорука збереження їхнього життя на дорозі. Підсумком важливого заходу став повчальний мультфільм "Правила дорожнього руху".
 
Костан О.А. провела в 10 класі практикум "Надання першої домедичної допомоги". Здобувачі освіти ознайомилися з відео-презентацією, повторили алгоритм дій, відпрацювали практичні навички.
 
Під час проведення гри-вікторини "Про безпеку на дорозі дбай, себе оберігай!" учні 6 класу(класний керівник Завертана Тетяна Юріївна) повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.
 
З метою попередження дитячого дорожньо- транспортного травматизму у 3 класі Білоброва О.М. та Дишлева Н.П. провели цікаву вікторину "Дорожнього руху правила єдині, знати їх усі повинні".Під час проведення заходу діти повторили основні правила пішоходів та велосипедистів,які дуже актуальні у сільській місцевості .
 

 
Озеленення школи
 
Наші батьки - активні учасники освітнього процесу, адже долучаються до проєкту "Озеленення школи".
Щира подяка Ірині Дереневич , яка подарувала квітучі рослини нашому закладу.
Ці квіти створюють не тільки позитивний емоційний фон, але й прикрашають приміщення ліцею.
Дякуємо за вашу увагу та допомогу!
 

 
 Благодійна акція на підтримку військових ЗСУ
У нашому ліцеї відбулась благодійна акція на підтримку військових ЗСУ. Колектив закладу цього разу зібрав засоби гігієни для наших захисників, які відправили з волонтеркою Веронікою Мартинюк, що активно допомагає військовим та цивільним. Ми раді, що можемо хоч таким чином допомогати і підтримувати наших героїв.
Разом - ми сила! Наближаємо Перемогу!
 

 
 
Бесіда профілактика шкідливих звичок
 
З метою профілактики шкідливих звичок, які набули в наш час глобальних масштабів, 7 вересня з учнями 9 класів практичним психологом та медичною сестрою було проведено просвітницькі бесіди. Під час спілкування школярі детально ознайомилися з інформацією про шкідливий вплив на організм людини тютюну, алкоголю і наркотиків та про наслідки їх вживання.
В ході спілкування учні активно ставили запитання, обговорювали певні ситуації та серйозно замислилися про те, що здоров’я – це найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу.
 
 

 
Урок-зустріч "Разом-заради майбутнього!
04.09.2023 проведено урок-зустріч "Разом-заради майбутнього!".
Учні 5 класу познайомилися зі старшою школою.
Символічний пароплав, квітка знань, синьо-жовті сердечка,торт- це далеко не все, чим здивувала вчителька Обложок Наталія Василівна своїх учнів. А ще ліцеїсти мріяли... Всі свої мрії зібрали в капсулу часу і надійно заховали.Точно не втечуть до випускного, тоді й перевірять чи мрії збуваються????. Щиро бажаємо їм цього в мирній та незалежній країні! ????????
  

  
Тиждень  фізичної культури і спорту
 
В рамках Тижня фізичної культури і спорту вчитель Слухай Олександр Володимирович організував зустріч одинадцятикласників з багаторазовим чемпіоном України серед ветеранів гирьового спорту Федорчуком Павлом Степановичем. В ході зустрічі гість розповів про свій життєвий шлях, перші кроки в спорті, як його вміння допомагали під час служби в армії, а потім і в роботі. Багато говорив спортсмен про техніку виконання вправ і демонстрував їх.
Учні 11 класу продемонстрували свої вміння і навички у змаганнях з поштовху гирі і підтягування на перекладині .
У жовтні ветеран спорту знову братиме участь в чемпіонаті України. Бажаємо йому гарних результатів.
До речі, Павло Степанович у свої поважні роки допоміг нашому ліцею завершити ремонт тренажерної зали , за що ми йому дуже вдячні.
В рамках Тижня фізкультури і спорту в середніх класах проведені змагання "Найспритніший учень та учениця" в кожному класі. Переможцями стали:
7 клас - Коломієць Максим, Бондар Олександра;
8 клас - Килимник Артем, Коломієць Катерина;
9А клас - Андрієнко Віталій, Півторак Софія;
9Б клас - Шевчук Даніл, Федорчук Каріна.
Вітаємо юних спортсменів і бажаємо нових досягнень!
Разом до ПЕРЕМОГИ!
Учні 1 класу під керівництвом учительки Завертаної О.М. та виховательки Костівської С.Т. стали учасниками заходу "Рух заради здоров'я", що проводився в рамках Тижня фізичної культури і спорту. Першокласники активно брали участь у змаганнях, веселих іграх. Адже саме спорт розвиває уміння стійко долати труднощі, сприяє формуванню спритності, витривалості, взаємодопомоги та колективізму.
Найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Учні 3 класу завершили Тиждень фізичної культури і спорту змаганнями "Ми зі спортом дружимо".
Тиждень був насичений та цікавий. Бажаємо учням успіху в подальших спортивних звершеннях, адже спортивне життя не обмежується одним тижнем, попереду у кожного ще багато спортивних досягнень!
 

ДЕНЬ ЗНАНЬ
Дзвени, дзвіночку наш, щоб чули всі на світі,
Що починають знову навчатися діти.
Дзвени, наш перший дзвонику,і пам’ятай,
Нам тільки мирне навчання дай!
З Днем знань!
 

 
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі